Négy évszakos játszóház

Hajdúszoboszló, belváros
2022

Hajdúszoboszló Önkormányzata sok más terve között, egy négy évszakos játszóház építését tűzte ki célul, mint potenciális turizmusfejlesztési beruházás. A játszóház remek lehetőséget kínálhat a helyi és a városunkba látogató gyerekeknek egyaránt! Az épülethez külső játszótér is készül, tovább színesítve a fejlesztés lehetőségeit!

Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat a tervezésbe, a rendelkezésre álló támpontoknak és körülményeknek megfelelően képzeltük el az épületet:

- A tervezés elsődleges és talán legfontosabb megállapítása részünkről az volt, hogy mindenképp két épület szükséges a megvalósításhoz. Úgy látjuk praktikusnak, hogy a legkisebbek számára egy különálló épület nyíljon, így egy Junior és Senior részre bontottuk az épületet. A két épületben való gondolkodás nagyobb lehetőséget biztosít a későbbi bővítésre is.

-A költséghatékony megvalósítás fontos pillére volt a pályázatnak, így előregyártott vasbeton szerkezetű, szerelt homlokzati technológiával készített csarnokszerkezetben gondolkodtunk!

- Illeszkedjen a városszövetbe! A játszóház terveinek elkészítése során figyelembe kellett vennünk a városképet is, így a szomszédságban lévő ~300-400 m2 alapterületű, 3-4 szintes házak tömegeihez kellett arányosítanunk a tervezendő épületünket.